Kuva: © Erica Selin

Mietitkö myynnin kehittämistä? 

Haluatko kenties lisää uusia asiakkaita, tuottavampaa tekemistä ja parempaa tulosta?

Monissa yrityksissä on tarve kasvattaa myyntiä ja saada lisää asiakkaita. Myynti kyllä toimii, se ei kuitenkaan ehkä tee toivottua tulosta. Syitä tähän on yleensä yhtä monta kuin on yritystä. Monet yritykset kamppailevat myös samojen haasteiden äärellä.  Usein ne tiivistyvät muutamaan selkeään ydinasiaan:

  • myyntityö  on liian passiivista ja määrätietoinen ”tekemisen meininki” puuttuu

  • myynnin aika kuluu muuhun kuin aktiiviseen myyntityöhön

  • myyjät eivät aina oikein tiedä, mitä myydä, kenelle ja miten ja miksi asiakkaan yleensä kannattaa ostaa

  • vaikka tavoitteet on usein asetettu, yhdessä ei kuitenkaan olla mietitty, millä käytännön toimenpiteillä tavoitteisiin päästään ja / tai

  • selkeitä pelisääntöjä ei ole sovittu, eli myynnillä ei ole selkeää toimintamallia, jonka mukaan toimia.

 

Tämä näkyy käytännön toiminnassa usein niin, että sovittuja asioita ei tehdä ja asiat roikkuvat avoimina, myynti ”häärää” miten ja missä haluaa, toimintaa ei seurata kuin tuloksen tasolla ja määrätietoinen ja suunnitelmallinen toiminta puuttuu. Selityksiä on silloin yleensä enemmän kuin tehtyjä toimenpiteitä ja myös syyt heikkoon tulokseen löytyvät yleensä yrityksen ulkopuolelta, eli ”köyhistä” asiakkaista, ”tiukasta” markkinatilanteesta tai ”vahvojen” kilpailijoiden toiminnasta. Ei omasta toiminnasta.

Jos myynti "tökkii", eikä toivottua tulosta synny, on pysähdyttävä miettimään, mistä tilanne juontaa juurensa. Myynti ei myy yhtään paremmin, toimi aktiivisemmin tai saavuta paremmin toivottuja tuloksia, ellei myös myynnin johtaminen ole kunnossa. Myynnin kehittäminen alkaa siksi aina myynnin johtamisen kehittämisestä. Hyvä työn tekemisen ja toiminnan tuottavuus on myös myyntitoiminnan perusta. Siksi todellakin on väliä, millä lailla myyntiä käytännössä tehdään ja miten sitä johdetaan. 

 

Kun siis haluat ainaisista puheista ja selityksistä käytännön tekoihin, olemme palveluksessasi! Tutustu tarjontaamme ja aineistoihimme, joiden avulla saat myyntisi nousukiitoon!

Työpajat ja kehittämisohjelmat

 

Myynnin Kehittämispolku: Näin saat uusia asiakkaita ja lisää kauppaa!™ antaa eväitä myynnin aitoon kehittämiseen. Kääri nyt hihat ja ryhdy vihdoin puheista ja ainaisista selityksistä käytännön tekoihin! Myynnin Kehittämispolku™ koostuu neljästä osasta, joista voit valita yrityksellesi sopivimmat ja tarvittaessa myös yhdistellä niitä parhaaksi katsomallasi tavalla. Luo siis oma Myynnin Kehittämispolku™ ja tee toivottua tulosta! 

 

1) Myynnin happotesti™ kertoo, kuinka "hyvässä hapessa" myynti ja myynnin johtaminen ovat tällä hetkellä​ yrityksessäsi

2) Vipuvoimaa myyntiin 4% Taktiikalla!™ -työpajassa tunnistat myynnin ja myynnin johtamisen vipuvoimaisimmat osa-alueet, joita kehittämällä saavutat nopeasti tuloksia,

3) Tuotteista hyvin, myyt helpommin ja enemmän!™​-työpajan avulla​ määrittelet asiakashyödyt ja tuotteistat kullekin kohderyhmälle selkeitä ratkaisuja näiden eri tarpeisiin.​

4) Viritä myyntisi iskukuntoon!™ -työpajatyöskentelyn avulla täsmennät pelisääntöjä ja toimintamallia myynnissä ja tiedät, miten johtaa myyyntiä käytännössä

Viritä myyntisi iskukuntoon!™-luo selkeä toimintamalli myyntiin ja myynnin johtamiseen!

Tämä ohjelma on sinulle, joka haluat parantaa työn tekemisen tuottavuutta ja varmistaa virtauksen myynnissä ja myynnin johtamisessa. Klikkaa otsikkoa ja tutustu!

Blogikirjoitukset

Tutkittu juttu: suomalaisen myyntityön taso on keskiverto

Miksi myynti jämähtää paikalleen? 1/3

Miksi myynti jämähtää paikalleen? 2/3

Miksi myynti jämähtää paikalleen? 3/3

Ota käyttöön yksinkertainen arvo myyntiin ja myynnin johtamiseen:  sovi, mitä tehdään ja tee, niin kuin on sovittu

Nujerra työn tuottavuuden Nakertajat!

Kannattaa ajatella, miten kannattaa ajatella

Kun siis myös sinua kiinnostaa kääriä hihat ja pistää myynti ja myynnin johtaminen iskukuntoon, ota yhteyttä!​ Soita tai meilaa, siitä se lähtee!

 

Erica   p. 040 0592 918

Jarmo p. 050 0710 376

etunimi.sukunimi@selinselin.fi