Mietitkö esimiestyön kehittämistä?

Kaipaatko kenties uusia tuulia liiketoiminnan suunnitteluun ja päivittäiseen arjen johtamiseen tai ehkä eväitä ja työkaluja muutoksen läpiviemiseen?

Tuntuuko tutulta?

 • sinun on hallittava (ehkä jopa liian) monia asioita samanaikaisesti

 • erilaisten ihmisten johtaminen asettaa haasteita käytännön työssä

 • ihmisten motivoiminen ja motivoituminen omaan työhön takertelee

 • sovittuja asioita ei jostakin syystä hoideta

 • omaa ajankäyttöä on vaikea hallita

 • tehdään paljon hukka- ja turhaa työtä

 • palaverit turhauttavat ja vievät liikaa aikaa

 • muutosten läpivieminen tuntuu vaikealta

 • kehittämisprojektit roikkuvat ja jäävät kesken

 • et ehdi mielestäsi hoitaa tehtäviäsi niin kuin haluaisit

 • tavoitteet jäävät saavuttamatta

Syy edellä mainittuihin ilmiöihin on usein yksinkertainen: esimiestyö ja käytännön johtaminen. Siksi monet yritykset usein vain "ajautuvat" erilaisiin työn tekemisen tuottavuutta nakertaviin tilanteisiin. Tällainen toiminta näkyy nopeasti lisääntyneenä sairauspoissaolona, työilmapiirin heikentymisenä, valituksina ja selityksinä siitä, miksi asiat eivät toimi käytännössä. Työn tekemisen tuottavuus karisee hetkessä ja Nakertajat™ saavat vallan.

Kyseessä on ennen kaikkea johtamisen haaste: eli annetaan ihmisten toimia, miten sattuu eikä asiiohin tai tilanteisiin puututa riittävän nopeasti. Siksi työn tekemisen sekä toiminnan ja toimintojen hyvä suunnittelu ja organisointi, pelisääntöjen selkeä määrittely ja sopiminen sekä asioiden pitäminen yksinkertaisina ovat oleellisia asioita päivittäisessä johtamisessa. Työn tekemisen tuottavuus koskettaa siten koko yritystä, kaikkia toimintoja ja ihmisiä sekä koko ketjua tilauksesta toimitukseen ja toimituksen jälkeisiin toimintoihin asti. Hyvä ja sujuva toiminnan johtaminen on siten peruslähtökohta.

Johtamista tarvitaan erityisesti silloin, kun halutaan mm.

 • muuttaa liiketoiminnan suuntaa 

 • kehittää omaa toimintaa ja toimintamalleja 

 • ottaa käyttöön uusia toimintatapoja ja/tai

 • pyrkiä haasteellisiin kasvutavoitteisiin. 

Johtaminen on siten aina erilaisten tilanteiden johtamista. Mitä haasteellisempi tilanne on, sitä enemmän aitoa johtamista myös tarvitaan. Siinä näkee nopeasti käytännön tasolla, mikä on esimiehen henkinen kantti kohdata asiat. 

Vaikka johtamista ei yleensä juurikaan tarvita, kun toiminta menee normaalia arkista rataansa, on esimiehellä silti tärkeä rooli arjen työskentelyn keskellä. Hyvä esimies saa omalla esimerkillään sekä valmentavalla otteellaan ihmiset saavuttamaan asetettuja tavoitteita ja tekemään, mitä on sovittu. Juuri tämä asia erottaa taitavan johtajan  hyvin toimivasta kollegastaan.

Hyvä johtaminen muistuttaakin siksi enemmän  henkistä valmennusta,  eli couchingia tai joukkueen valmentamista hyviin suorituksiin. Se on aina viime kädessä taitolaji. Hyvällä johtajalla on yleensä hyvä itsetunto, hänen arvomaailmansa on kohdallaan, hän arvostaa joukkuettaan kannustamalla ja kiittämällä ja hän johtaa aina omalla esimerkillään. 

Kun siis haluat ainaisista puheista ja selityksistä käytännön tekoihin, olemme palveluksessasi! Tutustu tarjontaamme ja aineistoihimme, joiden avulla saat johtamisen yrityksessäsi nousukiitoon!

Työpajat ja kehittämisohjelmat

 

Esimiestyön Kehittämispolku: Näin saat kunnon tekemisen meininkiä ja teet parempaa tulosta!™ antaa eväitä esimiestyön aitoon kehittämiseen. Kääri nyt hihat ja ryhdy vihdoin puheista ja ainaisista selityksistä käytännön tekoihin! Esimiestyön Kehittämispolku™ koostuu neljästä osasta, joista voit valita yrityksellesi sopivimmat ja tarvittaessa myös yhdistellä niitä parhaaksi katsomallasi tavalla. Luo siis oma Esimiestyön Kehittämispolku™ ja tee toivottua tulosta! 

 

1) Esimiestyön happotesti™ kertoo, kuinka "hyvässä hapessa" esimiestyö ja johtaminen ovat tällä hetkellä​ yrityksessäsi

2) Vipuvoimaa esimiestyöhön 4% Taktiikalla!™ -työpajassa tunnistat esimiestyön ja johtamisen vipuvoimaisimmat osa-alueet, joita kehittämällä saavutat nopeasti tuloksia,

3) Esimiestyön hyvät käytännöt™​-työpajan avulla​ saat selkeitä työkaluja niin ajankäyttöön, palaverikäytäntöihin, kehityskeskusteluihin kuin päivittäiseen johtamiseen.​

​​4) Viritä esimiestyö ja johtaminen nousukiitoon!™ -työpaja- ja coachingtyöskentelyn avulla täsmennät pelisääntöjä ja toimintamallia johtamisen osalta  ja tiedät, miten johtaa käytännössä niin asioita, ihmisiä kuin itseäsi

Huonon johtamisen työpaja avaa erilaisen ikkunan johtamiseen ja esimiestyöhön. Tässä työpajassa aika ei tule pitkäksi! 

Kun siis myös sinua kiinnostaa kääriä hihat ja pistää johtaminen ja esimiestyö iskukuntoon, ota yhteyttä!​Soita tai meilaa, siitä se lähtee!

 

Erica   p. 040 0592 918

Jarmo p. 050 0710 376​

 

etunimi.sukunimi@selinselin.fi